Skip to main content

Use Case

Unox rookworst verpakking

Maud Meeùs – Marketing Unox

Bij Unox vinden we duurzaamheid belangrijk. Zo gebruiken we in onze producten ingrediënten die op duurzame wijze geteeld zijn en hechten wij veel waarde aan dierenwelzijn. Samen met het FieldLab hebben we ook onze verpakkingen onder de loep genomen voor wat betreft de duurzaamheidsaspecten hiervan.

Voor wat betreft onze verpakkingen streven we het sluiten van de materialencyclus voor alle verpakkingen die we gebruiken. We zijn tevreden over zaken als functionaliteit (het houdt de rookworst smakelijk en vers), uitstraling en bedrukbaarheid (zodat de klant goed kan zien wat ze koopt). We wisten echter niet in hoeverre de verpakkingsmaterialen na afdanking door de consument bij het plasticafval, ook daadwerkelijk gerecycled konden worden tot nieuwe grondstoffen. In het Use Case traject van het FieldLab hebben we door middel van workshops en testen met de experts uit hun achterban (in dit geval Suez) leerzame inzichten verworven. Namelijk dat door de complexe combinatie van kunststoffen deze nauwelijks meer teruggewonnen konden worden in de huidige sorteer- en recyclingprocessen.

In een periode van slechts drie maanden, verdeeld over vier interessante sessies waarbij onze verpakkingsmaterialenleveranciers ook werden betrokken, zochten we naar de juiste oplossingen. Samen met het FieldLab hebben we, zonder in te boeten aan functionaliteit, een goed sorteerbare en recyclebare verpakking gevonden.