Skip to main content
Nieuws

FLCP Event

Op 30 juni 2022 zal het FLCP een event hosten voor maximaal 150 deelnemers over het sorteren en recyclen van verpakkingsafval in Nederland en omstreken. Dit zal plaatsvinden op donderdag 30 juni van 14:00 tot 16:30 uur bij Spaces in Den Haag (Zuid Hollandlaan 7 te Den Haag) en gevolgd worden door een netwerkborrel aldaar. Een separate uitnodiging hierover zal volgen.

Tijdens het programma zullen twee circulaire verpakkingscases in detail uit de doeken worden gedaan door de betrokken ketenpartijen zelf. Dat wil zeggen van verpakkingsontwerper en verpakkingsmaterialenleverancier tot marketeer van het (A)-merk tot afvalsorteerders en -recyclers tot en met producent van weer nieuwe grondstoffen en producten.

Ook zal het FLCP de voortgang en resultaten presenteren van drie grote pre-concurrentiele projecten (i.c.m. diverse merkbedrijven en instituten) betreffende:

  • de effecten van lijmen en etiketten op de recycling van verpakkingen;
  • de effecten van (overtollig) viskeus product residu in gebruikte verpakkingen op de sorteer- en recyclebaarheid ervan;
  • de effecten van zg. ‘full body sleeves’ op sorteer- en recyclebaarheid van de betreffende verpakking, welke materiaal combinaties van sleeve en body werken wel en welke niet?

Als laatste (vóór de borrel) zal een paneldiscussie plaatsvinden tussen deelnemers in de zaal en de relevante ketenpartijen om verpakkingscirculariteit te bereiken: ontwerpers, materiaalleveranciers, brandmarketeers enafvalrecyclers.